BAO MED CHAR SIU AND

BAO MED CHAR SIU AND

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
1 andebryst
2 spsk char siu pulver-marinade “Roast red pork seasoning mix”
(forhandles hos Far East Trading)
2 spsk soya fra “Maggi” (forhandles hos Far East Trading)
friskkværnet peber

SERVERES MED:
– Hoisin sauce fra “Flying Goose Brand” (forhandles hos Far East Trading)
– Agurk i strimler
– Hakket forårsløg

FREMGANGSMÅDE:
1. Bland char siu pulver, soya og lidt friskkværnet peber godt i en skål. Stil det til
siden.
2. Forvarm ovn til 175 grader varmluft
3. Rids skindet ned til kødet
4. Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for høj varme og steg i ca 3 min. Vend brystet om, skru ned på lav og steg i 1-2 min på den anden side.
5. Tag anden af panden og kom det i et lille fad eller på en bageplade med
bagepapir
6. Smør char siu marinaden over anden (mest på den side, der ikke er skind på)
og bag det færdigt i ovnen i 10-12 minutter
7. Lad anden hvile i 5-10 minutter, før du skærer det ud i skiver

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).