VEGETARISK BAO MED KOKOSPANERET TOFU

VEGETARISK BAO MED KOKOSPANERET TOFU

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

Ved frysning af tofuen sker der det, at en del af væsken forsvinder. Det giver tofuen en mere fast konsistens, som egner sig super til friturestegning. Vi har altid nogle blokke tofu på frost, som nemt kan tages op og bruges i forskellige retter.

DU SKAL BRUGE:
1 blok fast tofu fra “Tahoe” i blå emballage (Fås hos os)
Æg
Maizena
Kokosmel
Panko rasp (Fås hos os)
Solsikke- eller rapsolie til stegning

FORBEREDELSER:
2 dage før (alternativt lang så lang tid som muligt inden):Sæt tofu på frost
1 dag før eller om morgenen:
Tag tofu ud at optø i køleskabet (alternativt kan det optøes i mikroovnen imellem
to lag køkkenrulle, hvis man ikke har nået at tø det op)

FREMGANGSMÅDE:
1. Tag tofu og pres så meget væske ud som muligt. Dette gør vi ved at lægge det imellem 2 stykker køkkenrulle og så presse og duppe forsigtigt om tofuen
2. Tofuen skæres ud i mindre stave. Stil det til siden.
3. Lav en skål med maizena, en skål med et pisket æg og en skål med en blanding
af kokosmel og panko (her bruger vi ca ¾ panko og ¼ kokosmel).
4. Rul tofustykkerne i maizena, herefter i æg og til slut i kokos-pankoblandingen
5. Friter det i olie til det bliver gyldent på alle sider
6. Serveres i bao med chilimayo, sweet chili, do chua, agurk, koriander og ristede
løg

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).