BAO MED TEMPURAREJER

BAO MED TEMPURAREJER

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
1 pose vannameirejer på frost (Fås hos os)
Panko-rasp (Fås hos os)
Æg
Hvedemel
Bao på frost (Fås hos os)

SERVERES MED:
– Do chua (syltede gulerødder og daikon)
– Chilimayo
– Agurk
– Forårsløg
– Koriander

FREMGANGSMÅDE
1. Optø og rens rejerne, hvis de ikke allerede er det (fjern skallen minus halen og
fjern tarmen).
2. Lav 2 små skrå snit i ryggen og 1 småt skråt snit på maven, så rejen ikke
krymper sig sammen under stegning. Vær opmærksom på, at du ikke får skåret
rejerne helt over, så de ikke længere er hele.
3. Lav en skål med mel, en skål med pisket æg og en skål med panko.
4. Rul rejerne i mel, æg og til slut panko.
5. Steg til de bliver gyldne og flyder op.

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).