DO CHUA
Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst
DU SKAL BRUGE:
1 del + 1 spsk sukker
3 spsk salt
2 dele lagereddike
1 del vand
1 del daikon/kinaradise (Fås hos os)
1 del gulerødder
FREMGANGSMÅDE:
1. Riv daikon og gulerødder med et juliennejern (vi bruger en lyseblå der hedder pro
slice fra mærket Kiwi, der nemt og hurtigt giver ensartede stænger. Alternativt
kan et mandolinjern eller en kniv anvendes til at lave tynde stave med).
2. Put grøntsagerne over i en skål med 2 spsk salt og 1 spsk sukker.
3. Massér det godt sammen, lad det derefter stå og trække i 5-10 minutter. De er færdige med at trække, når du kan tage en gulerod og bøje den som et U, uden
at den knækker.
4. Imens grøntsagerne trækker, laves syltelagen
5. Varm en gryde med vand, det resterende sukker og salt samt lagereddiken.
6. Lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
7. Skyl grøntsagerne kort i vand fra hanen og kom dem i et patentglas.
8. Hæld den varme/lune lage over grøntsagerne, og lad dem sylte i mindst 30
minutter (jo længere tid de får lov til at sylte, desto bedre bliver de).
OPBEVARING:
Do chua kan holde sig i op til 4 uger på køl i et patentglas eller lignende beholder.