GYOZA-HACK: I CHILIOLIE OG MØRK SOYA

GYOZA-HACK: I CHILIOLIE OG MØRK SOYA

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

Vi elsker dumplings i alle afskygninger. Vi har dem altid i fryseren som en nem og hurtig løsning. Det kan dog blive lidt ensformigt altid at spise dem dyppet i soya. Denne lækre og umami-fyldte sovs, kan bruges som dyppesovs, som et alternativ/supplement til soya. Ellers vender vi oftest tilberedte dumplings i sovsen og spiser dem enten med ris til eller som en form for stir-fry med instant-nudler. Eller bare som en lækker snack og mellemmåltid!

DU SKAL BRUGE:
1 pose gyoza på frost (Fås hos os)
1 spsk mørk soya fra “Lee Kum Kee” (Fås hos os)
2 spsk lys soya fra “Maggi” (Fås hos os)
½ spsk sesamolie fra “Oh Aik Guan” (Fås hos os)
1 spsk “lao gan ma” chiliolie med friteret chilistykker (Fås hos os)
1 bundt forårsløg

FREMGANGSMÅDE:
1. Kog eller damp gyoza i bambusdamper.
2. Lav en sovs af mørk soya, lys soya, østerssovs og sesamolie.
3. Hæld sovsen over de varme gyoza, drys med fintsnittet forårsløg og server straks.

GYOZA-HACK: NUDLER OG ÆG

GYOZA-HACK: NUDLER OG ÆG

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

Vi elsker instant nudler og har altid en hel kasse herhjemme, til de dage, hvor det skal være nemt eller hurtigt. Oftest mætter sådan en pose yum-yum nudler dog ikke særligt meget, og derfor kan vi godt lide at peppe nudlerne lidt op, så det føles lidt mere som et måltid. Med et kogt æg og dumplings fra fryseren, er der altså aftensmad på ingen tid!

DU SKAL BRUGE:
1 pose gyoza på frost (Fås hos os)
1 blødkogt æg
1 pakke Instant nudler efter eget valg (Fås hos os)

FREMGANGSMÅDE:
1. Kog et æg i 6-7 minutter.
2. Sæt en kasserolle med vand i kog.
3. Kom nudler gryden og lad det koge i 2 minutter, herefter tilsættes ca. 3 gyoza.
4. Lad det koge yderligere i 2 min eller til gyoza flyder op, der betyder at de er
tilberedte.
5. Tilsæt de medfølgende krydderier.
6. Server med snittet forårsløg og evt. med soya til at dyppe dumplings i.

DO CHUA

DO CHUA

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
1 del + 1 spsk sukker
3 spsk salt
2 dele lagereddike
1 del vand
1 del daikon/kinaradise (Fås hos os)
1 del gulerødder

FREMGANGSMÅDE:
1. Riv daikon og gulerødder med et juliennejern (vi bruger en lyseblå der hedder pro
slice fra mærket Kiwi, der nemt og hurtigt giver ensartede stænger. Alternativt
kan et mandolinjern eller en kniv anvendes til at lave tynde stave med).
2. Put grøntsagerne over i en skål med 2 spsk salt og 1 spsk sukker.
3. Massér det godt sammen, lad det derefter stå og trække i 5-10 minutter. De er færdige med at trække, når du kan tage en gulerod og bøje den som et U, uden
at den knækker.
4. Imens grøntsagerne trækker, laves syltelagen
5. Varm en gryde med vand, det resterende sukker og salt samt lagereddiken.
6. Lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
7. Skyl grøntsagerne kort i vand fra hanen og kom dem i et patentglas.
8. Hæld den varme/lune lage over grøntsagerne, og lad dem sylte i mindst 30
minutter (jo længere tid de får lov til at sylte, desto bedre bliver de).

OPBEVARING:
Do chua kan holde sig i op til 4 uger på køl i et patentglas eller lignende beholder.

NUOC CHAM (FISKE SAUCE)

NUOC CHAM (FISKE SAUCE)

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
6 spsk sukker
5 spsk vand
5 spsk fiskesovs (afhængigt af mærke og smag. Vi bruger den
fra “Squid Brand” med det grønne låg, der kan findes hos Far East
Trading)
2 spsk citron/lime
1-2 hakkede fed hvidløg (mere eller mindre afhængigt af smag)
½ hakket chili (mere eller mindre afhængigt af smag)

FREMGANGSMÅDE:
1. Kog en sukkerlage af sukker og vand i en gryde. Sørg for at røre lidt rundt
undervejs, så alt sukkeret bliver opløst (alternativt kan vandet koges i en elkedel,
hvorefter sukkeret og vand kommes i en skål og omrøres indtil sukkeret er
opløst).
2. Hæld sukkerlagen over i en beholder eller skål (vi bruger et patentglas).
3. Smag lagen til med citron (det må gerne smage lidt som en sød lemonade).
4. Tilsæt fiskesovs.
5. Tilsæt til sidst hakket hvidløg og chili.
6. Juster sovsen med sukker, fiskesovs, og citron. Den skal smage meget sød og
lidt syrlig.

OPBEVARING
Opbevares på køl i op til 3. uger. Vær opmærksom på, at smagen ændrer sig over tid,
hvor syrligheden bliver mindre fremtræden. Den smager derfor allerbedst på dagen.

BAHN XEO

BAHN XEO

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

Estimeret antal pr. person: 2-3 pandekager

Mængden af danskvand/øl og kokosmælk afhænger af, hvilket mærke banh xeo-mix man køber. Vi har fulgt anvisningen på den vi købte, som var fra mærket “Vinh Thuan”, der kræver 800 ml tilsat væske.

DU SKAL BRUGE:
1 pose banh xeo melblanding fra “Vinh Thuan” (Fås hos os)
400 ml danskvand eller øl
400 ml kokosmælk (Fås hos os)
300 gram vannameirejer på frost (Fås hos os)
Mængde afhænger af størrelsen på rejerne – men normalt
bruges ca. 2 rejer pr. banh xeo)
600 gram flæskesteg
1 æggehvide
2 store løg
1 pose bønnespirer (Fås hos os)
1 bundt forårsløg (den grønne del)
Neutral olie til stegning, solsikke- eller rapsolie.

SERVERES MED:
– Store salatblade, som krølsalat eller iceberg
– Urter, som mynte og koriander (Fås hos os)
– Do chua (syltede gulerødder og daikon)
– Nuoc cham (vietnamesisk vinaigrette)
– Agurk i lange skiver

NB: Brug gerne flere pander samtidigt, når pandekagerne skal steges. De smager
nemlig allerbedst, når de er nylavede og sprøde. Hold desuden øje med, at
pandekagerne ikke bliver brændte i bunden. Temperaturerne varierer nemlig ofte efter, hvilket komfur og hvilke pander, der anvendes. Brug gerne non-stick pander. Vi har ikke låg til alle pander og anvender derfor nogle gange staniol til at dække panden til.

FREMGANGSMÅDE
1. Følg anvisning på posen og lav melblandingen med danskvand/øl, kokosmælk
og æggehvide. Pisk det godt, så der ikke kommer klumper. Husk gurkemejen!
2. Tilsæt hakkede forårsløg i.
3. Lad dejen hvile i 30 min-1 time
4. Forbered imens fyldet (og evt nuoc cham og do chua, hvis det ikke allerede er
lavet).
5. Optø rejerne (vi plejer blot at lægge dem i kogende vand af cirka 2 omgange, til
skallen nemt kan pilles af. Så tager det kun et par minutter at optø rejerne),
afskal og rens dem.
6. Vask bønnespirer og skær løg i halve skiver.
7. Skær kødet ud i små stykker på ca. 1 cm (vi plejer først at følge de ridsede svær
og skære det i skiver, ligesom til stegt flæsk. Derefter skærer vi dem ud i mindre
stykker).

NB: dejen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet, så der er altså banh xeo til
flere dage! De bliver dog sprødest på 1. dagen.

TILBEREDNING
1. Tænd for høj varme og kom en skefuld olie på.
2. Kom en skefuld kød på panden og steg det til det får farve.
3. Skru ned på mellemvarme og kom en lille håndfuld løg og 2-3 rejer på og lad
det stege med kort.
4. Fordel løg, rejer og kød så det nogenlunde ligger i et jævnt lag på panden (så
der er kød og løg i alle bidder).
5. Giv dejen en hurtig omrøring inden den skal bruges. Hæld dejen på panden med
en suppeøse og vip panden, så dejen fordeles i et tyndt lag (ligesom når man
laver pandekager).
6. Kom herefter en håndfuld bønnespirer på og dæk panden til med låg eller
sølvpapir. Skru ned på lav varme.
7. Lad det stege/dampe i ca. 3-4 minutter til bønnespirerne er faldet sammen og
dejen ser tilberedt ud. Det kan ses ved, at der ikke er steder, hvor man kan se
hvidt og råt mel i pandekagen.
8. Fjern låget
9. Pensl herefter hele vejen rundt om banh xeo’ens kant med olie (dette er vigtigt
for, at de bliver sprøde). Skru på lav/mellemvarme igen.
10. Lad det stege indtil bunden og kanterne er sprøde, gyldne og slipper panden.
11. Fold pandekagen på midten.
12. Server det rullet i salat med urter, do chua, agurk og dyppet i nuoc cham

BAO MED TEMPURAREJER

BAO MED TEMPURAREJER

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
1 pose vannameirejer på frost (Fås hos os)
Panko-rasp (Fås hos os)
Æg
Hvedemel
Bao på frost (Fås hos os)

SERVERES MED:
– Do chua (syltede gulerødder og daikon)
– Chilimayo
– Agurk
– Forårsløg
– Koriander

FREMGANGSMÅDE
1. Optø og rens rejerne, hvis de ikke allerede er det (fjern skallen minus halen og
fjern tarmen).
2. Lav 2 små skrå snit i ryggen og 1 småt skråt snit på maven, så rejen ikke
krymper sig sammen under stegning. Vær opmærksom på, at du ikke får skåret
rejerne helt over, så de ikke længere er hele.
3. Lav en skål med mel, en skål med pisket æg og en skål med panko.
4. Rul rejerne i mel, æg og til slut panko.
5. Steg til de bliver gyldne og flyder op.

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).

BAO MED KARAMELLISERET SVIN

BAO MED KARAMELLISERET SVIN

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
200 gram ribbensteg/nakkefilet
2 spsk sukker
2 spsk fiskesovs fra “Squid Brand” (Fås hos os)
3 spsk vand
1 dl kokosmælk eller 1 dl kokosvand (Fås hos os)
1 pakke Bao på frost (Fås hos os)

FREMGANGSMÅDE
1. Skær kødet ud i passende stykker, så det kan ligge i en bao (vi skar dem ud i ca
6-7 cm brede stykker). Vær opmærksom på, at kødet skrumper når det bliver
tilberedt
2. Tag en gryde på mellemhøj varme og tilsæt sukkeret. Når det begynder at
smelte og klumpe, så tilsæt en spsk vand. Lad sukkeret smelte under omrøring
og tilsæt de sidste to spsk. vand til det bliver til en mørk karamel. NB: vær
MEGET opmærksom på, at det ikke brænder på. Tag evt. gryden af blusset en
gang imellem, hvis det får farve for hurtigt inden det når at smelte.
3. Tilsæt fiskesovs og rør rundt
4. Put kødet i og dæk alle stykkerne i karamellen. Det kan klumpe til at starte med,
men det skal nok smelte igen.
5. Skru op på høj varme. Tilsæt kokosmælk/kokosvand og rør rundt
6. Lad det koge op og skru ned på lav/mellemvarme og lad det koge i mindst 30
minutter (jo længere tid, jo mere mørt).
7. Serveres i bao med agurk, hoisin og ristede peanuts.

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).

VEGETARISK BAO MED PANERET KEJSERHAT

VEGETARISK BAO MED PANERET KEJSERHAT

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
Bao på frost (Fås hos os)
1 pose kejserhatte svampe (Fås hos os)
Maizena
Æg
Kokosmel
Panko rasp (Fås hos os)
Solsikke- eller rapsolie til stegning

FREMGANGSMÅDE
1. Rens svampene for skidt (dem vi fik i Far East var allerede fri for jord)
2. Skær svampene i skiver (pas på med at lave dem for tynde. Vi lavede dem ca en
halv cm tykke)
3. Lav en skål med maizena, en skål med et pisket æg og en skål med panko
4. Rul svampestykkerne i maizena, derefter i æg og til slut i pankoblandingen
5. Friter det i olie til det bliver gyldent på alle sider
6. Serveres i bao med hoisin, chilimayo, kimchi og koriander.

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).

VEGETARISK BAO MED KOKOSPANERET TOFU

VEGETARISK BAO MED KOKOSPANERET TOFU

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

Ved frysning af tofuen sker der det, at en del af væsken forsvinder. Det giver tofuen en mere fast konsistens, som egner sig super til friturestegning. Vi har altid nogle blokke tofu på frost, som nemt kan tages op og bruges i forskellige retter.

DU SKAL BRUGE:
1 blok fast tofu fra “Tahoe” i blå emballage (Fås hos os)
Æg
Maizena
Kokosmel
Panko rasp (Fås hos os)
Solsikke- eller rapsolie til stegning

FORBEREDELSER:
2 dage før (alternativt lang så lang tid som muligt inden):Sæt tofu på frost
1 dag før eller om morgenen:
Tag tofu ud at optø i køleskabet (alternativt kan det optøes i mikroovnen imellem
to lag køkkenrulle, hvis man ikke har nået at tø det op)

FREMGANGSMÅDE:
1. Tag tofu og pres så meget væske ud som muligt. Dette gør vi ved at lægge det imellem 2 stykker køkkenrulle og så presse og duppe forsigtigt om tofuen
2. Tofuen skæres ud i mindre stave. Stil det til siden.
3. Lav en skål med maizena, en skål med et pisket æg og en skål med en blanding
af kokosmel og panko (her bruger vi ca ¾ panko og ¼ kokosmel).
4. Rul tofustykkerne i maizena, herefter i æg og til slut i kokos-pankoblandingen
5. Friter det i olie til det bliver gyldent på alle sider
6. Serveres i bao med chilimayo, sweet chili, do chua, agurk, koriander og ristede
løg

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).

BAO MED CHAR SIU AND

BAO MED CHAR SIU AND

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
1 andebryst
2 spsk char siu pulver-marinade “Roast red pork seasoning mix”
(forhandles hos Far East Trading)
2 spsk soya fra “Maggi” (forhandles hos Far East Trading)
friskkværnet peber

SERVERES MED:
– Hoisin sauce fra “Flying Goose Brand” (forhandles hos Far East Trading)
– Agurk i strimler
– Hakket forårsløg

FREMGANGSMÅDE:
1. Bland char siu pulver, soya og lidt friskkværnet peber godt i en skål. Stil det til
siden.
2. Forvarm ovn til 175 grader varmluft
3. Rids skindet ned til kødet
4. Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for høj varme og steg i ca 3 min. Vend brystet om, skru ned på lav og steg i 1-2 min på den anden side.
5. Tag anden af panden og kom det i et lille fad eller på en bageplade med
bagepapir
6. Smør char siu marinaden over anden (mest på den side, der ikke er skind på)
og bag det færdigt i ovnen i 10-12 minutter
7. Lad anden hvile i 5-10 minutter, før du skærer det ud i skiver

OPVARMNING AF BAO
Mulighed 1 – DAMPER: Vi damper normalt vores bao fra frost af i en bambusdamper i ca. 8 minutter. Sørg for at de ligger en smule fra hinanden uden at røre – de vokser en smule, når de bliver dampet.

Mulighed 2 – STOR GRYDE: Alternativt kan man lave egen damper, ved at tage en stor gryde med få cm vand i. Her putter man en lille skål fyldt med vand i ned i gryden (så skålen stabiliseres i gryden) og put derefter en tallerken ovenpå den lille skål. Vandet i gryden må ikke flyde over tallerken. Herefter placeres de små bao på bagepapir på tallerknen og låget sættes på gryden. De dampes tilsvarende i ca. 8 min. på høj varme, så man får så meget damp som muligt. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – i så fald skal der tilsættes mere vand ned i gryden.

Mulighed 3 – MIKROOVN: Man kan godt varme bao op i mikroovnen, men de bliver ikke helt lige så luftige, som hvis man damper. Her pakkes de ind imellem to stykker
køkkenrulle i toppen og bunden. De skal have i mellem ½-1 minut (afhængigt af
mikroovn).